Новий президент Франції скликає зустріч у “нормандському форматі”

 

Новий президент Франції Еммануель Макрон виступив за проведення найближчим часом зустрічі у “нормандському форматі” щодо українського питання. Про це він сказав у суботу, 27 травня, в рамках зустрічі лідерів Великої сімки в Таорміні, передає Reuters.

“Макрон також заявив, що хоче найближчим часом провести зустріч з лідерами Росії, Німеччини та України щодо українського питання”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, президент Франції висловив сподівання, що президент США Дональд Трамп погодиться підтримати Паризьку угоду щодо клімату.

Макрон також зазначив, що обговорить сирійське питання з президентом РФ Володимиром Путіним на запланованій спільній зустрічі у Парижі в понеділок. Він додав, що буде “вимогливим” у своїй розмові з Путіним.

Як повідомлялося, 20 травня президент Петро Порошенко після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що робота в “нормандському форматі” буде активізована найближчим часом.

Перед тим в Україні висловлювали припущеення, що через вибори у Франції і Німеччині “нормандський формат” стане на паузу.

Читайте також:
Комюніке G7 щодо України:
головне – Мінськ і санкції проти РФ, а в реформах допоможуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна