Аваков поскаржився на антикорупціонерів з дохлими кішками, які заробляють більше за нього

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив антикорупційні організації у “підкиданні дохлих кішок” поліції. Як передає УНІАН, про це глава МВС сказав на прес-конференції у Хмельницькому.

За словами Авакова, в цілому він підтримує антикорупційну боротьбу, спрямовану проти високопосадовців різного рівня. Але деякі антикорупціонери, які контролюють чиновників, заробляють більші гроші, ніж самі посадовці, а також роблять на цьому політичні кар’єри, каже міністр.

“Не може антикорупціонер, який отримує 60 тис. грн на місяць, вимагати щось від офіцера із зарплатою у 2 тис. грн. До прикладу, заробітна плата міністра МВС коливається від 47 до 50 тис. грн.” – заявив Аваков.

“Люди, кар’єру необхідно створювати на позитивних кроках! Звісно, що і негатив необхідно виявляти. Для цього в нас працює служба внутрішньої безпеки. Приблизно щоденно фіксуємо арешти двох-трьох офіцерів. Однак постійне «підкидання дохлої кішки» в нашу важку працю я не дуже вітаю”, – зазначив Арсен Аваков.

При цьому він заявив, що в Україні значно зросла довіра до поліції, і зростання рівня довіри до поліції – загальнодержавне явище.

“Не реформи й розмови про них потрібні громадянам і нам, а результат. І суспільство бачить якісні зміни в роботі правоохоронних органів, а відтак – рівень довіри зростає”, – сказав Аваков.

За його словами, з усіх державних інституцій найвищу довіру населення мають Національна поліція, Національна гвардія, Збройні сили і прикордонники. Вища довіра тільки до церкви і добровольчих загонів.

“Зараз рівень довіри до поліції 42% – це колосальна цифра. І приблизно 43% недовіри. Тобто баланс довіри-недовіри до Національної поліції складає -1%. А це гігантський ріст за останній час. Патрульна поліція, як частина Нацполіції, – ще краще: близько +3%”, – зазначив міністр.

Читайте також:
Особистий охоронець Авакова купив собі нову “Тойоту”
й отримав нагородну зброю, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна