НАБУ розповіло, що шукає в Окружному адмінсуді Києва

 

Національне антикорупційне бюро в п’ятницю проводить обшук не лише в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва, а і в будинку його голови Павла Вовка, а також у його робочому кабінеті. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на джерело у суді.

Прес-служба Бюро підтвердила: зранку 26 травня детективи НАБУ на підставі ухвали слідчого судді проводять обшуки в Окружному адмінсуді Києва та за місцем проживання його голови Павла Вовка.

“Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом ймовірного незаконного збагачення голови ОАСК (ст. 368-2 Кримінального кодексу країни)”, – розповіли в НАБУ.

У Бюро наголосили, що будь-які заяви про можливий зв’язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями цього суду щодо діяльності Бюро “є відверто спекулятивними та не мають підтвердження”.

“Наголошуємо, що розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9.12.2016. Тоді як справа щодо оскарження призначення Гізо Углави (першого заступника директора НАБУ), зареєстрована в ОАСК 11.04.2017”, – ідеться в повідомленні.

Також у Бюро і нагадали, що, починаючи з грудня 2015 року, в роботі Окружного адмінсуду було 28 справ, відповідачем у яких виступало НАБУ.

 

Раніше стало відомо, що в Окружному адміністративному суді Києва силовики проводять обшук. Суддя-речник Богдан Санін пов’язав такі дії з тим, що в ОАСК розглядаються дві справи проти НАБУ.

Читайте також:
Конкурс до Верховного Суду: “підрахуїв” Ківалова запідозрили
в нових фальсифікаціях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна