Справа “податкових майданчиків”: Печерський суд почав визначати заставу в розмірі 100 і більше мільйонів

 

Печерський районний суд міста Києва постановив узяти під варту строком на 60 діб одного з найбільш високопоставлених екс-податківців, затриманих у рамках масової операції прокуратури і поліції – колишнього голову Державної податкової адміністрації у Харківській області Станіслава Денисюка. Альтернативою арешту визначено заставу розміром 100 млн. 320 тис. гривень.
Таке рішення було ухвалено 25 травня суддею Володимиром Карабанем, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Слово і діло”.

Як повідомлялося, Денисюк є “смотрящим” за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка.

Прокурор клопотав про запобіжний захід для Денисюка у вигляді утримання під вартою 60 днів з альтернативою застави 120 млн. грн. За його словами, у екс-податківця нарахували майна на 119 млн. грн.

У разі внесення застави на Денисюка надягнуть електронний браслет, після чого він повинен буде перебувати за першим викликом слідчого.

Крім того, Печерський суд сьогодні обрав запобіжний захід екс-главам податкових Дніпропетровської області та Криму. Колишньому керівникові Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області Сергію Шинкаренку присудили арешт у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 100 мільйонів гривень.
Таке рішення ухвалено суддею Катериною Москаленко, яка напередодні відпустила кількох затриманих із невеликою заставою або під особисте зобов’язання.

Також Печерський райсуд відпустив під особисте зобов’язання колишнього главу Державної податкової адміністрації в АР Крим Костянтина Циркуна. Підозрюваний має являтися на запрошення слідчого і здати закордонний паспорт.

Раніше суд обрав запобіжний захід першим п’ятьом екс-податківцям.

Читайте також:
Затриманий із $3,8 млн. екс-голова Луганської податкової Антипов
вийшов під заставу лише 15 млн. грн.

Нагадаємо, в середу більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей у справі про т.зв. “податкові площадки” часів Міністерства зборів і доходів 2011-2014 років. Ідеться про ухиляння від сплати податків у розмірі 97 млрд. гривень. Одночасно було затримано 23 колишніх керівників обласних і районних податкових.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна