СБУ ще не розробила механізм блокування російських соцмереж

 

Механізм блокування заборонених в Україні російських сайтів і соціальних мереж наразі відсутній, але розробляється. Про це 25 травня повідомив на зустрічі з журналістами голова СБУ Василь Грицак.

“На сьогодні я можу сказати, що механізм блокування російського контенту розробляється відповідно до отриманих доручень”, – сказав Грицак.

Він пояснив необхідність закриття російських соціальних мереж тим, що їх використовує російська пропагандистська машина для впливу на свідомість громадян.

Також Грицак назвав неприпустимим існування у цих мережах так званих суїцидальних груп, до яких намагаються залучати неповнолітніх.

“Яка нормальна компанія буде терпіти наявність таких груп? Більше того, на наявність антиукраїнських груп на наше звернення також не було реакції (від власників та операторів – “Н”). Насправді таких груп дуже багато. Ми нарахували приблизно 800 груп антиукраїнської спрямованості у цих мережах”, – сказав Грицак.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, згідно з яким в Україні має бути заблоковано доступ до російських соціальних мереж “ВКонтакте”, “Одноклассники”, ресурсів Yandex, Mail.ru та ін.

Читайте також:
Стало відомо, наскільки скоротилася аудиторія російських соцмереж з початку блокування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна