Російські спецслужби використовують бійцівські клуби “Система” у ФРН для вербування агентів і провокаторів, – ЗМІ

 

Російські спецслужби використовують клуби бойових мистецтв у Німеччині та інших державах Європейського Союзу для вербування потенційних провокаторів та агентів. Про це попереджають німецькі експерти з питань безпеки, повідомляє Польське радіо з посиланням на EUobserver.

Експерти наголошують, що число таких клубів є значно більшим, ніж раніше було представлено у доповідях, і так званих “спунів” можуть задіяти перед парламентськими виборами в Німеччині для здійснення жорстоких провокацій.

Багато попереджень надходить також від росіян, котрі проживають на теренах ЄС, але не відчувають приязні до Кремля і побоюються, що майбутні події можуть вплинути на їхню ситуацію у ЄС, ідеться в дослідженні.

Російський публіцист, який живе у Берліні, Дмитро Хмельницький підкреслив, що клуби, котрі навчають наступального бойового стилю під назвою “Система” є близькі до російських спецслужб ГРУ та ФСБ.
За його словами, Головне розвідуправління ГШ ЗС РФ використовувало такі клуби для набору агентів на Заході під час холодної війни.

Як відомо, “Система” – це російський вид рукопашного бою, розроблена для досягнення високого рівня ефективності. Її використовують деякі російські спецпідрозділи.

За даними розслідування, яке провів Хмельницький, у Німеччині є 63 подібні клуби. Клуби, котрі вчать “Системі”, часто намагалися вербувати осіб, пов’язаних із німецькими спецслужбами.

“ГРУ нині почувається в Німеччині як вдома, як раніше в СРСР”, – сказав Хмельницький у розмові з EUobserver.

За його словами, крім ФРН, клуби “Системи” працюють в інших державах ЄС, у країнах Західних Балкан та Південної Америки.

Читайте також:
У Німеччині розслідують безпрецедентне поширення фейкових новин з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна