Рада визнала національними видами спорту бойовий гопак, хортинг і спас

 

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до закону “Про фізичну культуру і спорт” (щодо визнання національних видів спорту).
Законопроект №5324 на ранковому засіданні 25 травня підтримали 227  народних депутатів.

Ухвалений закон передбачає підтримку національних видів спорту – єдиноборств: бойовий гопак, хортинг, рукопашний бій “Спас”, українська боротьба на поясах.

Цю законодавчу ініціативу розроблено Міністерством молоді та спорту України за пропозицією низки всеукраїнських громадських об’єднань з національних видів спорту з метою сприяння національному відродженню через розвиток українських національних видів спорту.

Метою закону, як сказано в пояснювальній записці до документа, є необхідність визначення на законодавчому рівні поняття національних видів спорту та особливостей діяльності спортивних федерацій, що сприяють розвитку національних видів спорту, сприяння національному відродженню національно-культурних традицій та патріотичному вихованню, популяризації серед українців здорового способу життя і фізичної культури, розвитку національних видів спорту.

Читайте також:
Російські спецслужби використовують бійцівські клуби “Система” у ФРН
для вербування агентів і провокаторів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна