Міноборони підтвердило: ЗСУ зайняли нові позиції на Світлодарській дузі

 

Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник підтвердив, що українські військові зайняли нові позиції на Світлодарській дузі. Про це заявив на брифінгу в четвер, 25 травня.

“Відповідно до мінських домовленостей, Збройні сили України та інші військові формування, залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану президента. Разом з тим, як неодноразово було сказано, ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російських окупаційних військ. Ідеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо ідентифікувати вогневу точку противника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту, і зможемо вести туди вогонь…
Ситуація на лінії розмежування може бути доволі динамічною. Якщо підрозділи вступають в бій з противником, можлива контратака, внаслідок якої певні території можуть переходити із рук в рук”, і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова йде про Світлодарську дугу”, – сказав полковник Мотузяник.

За словами речника, Збройні сили зайняли позиції на території, яка, за мінськими угодами, повинна перебувати під контролем української сторони, як і місто Дебальцеве.

Як писала “Новинарня“, раніше про зайняття військовими ЗСУ кілометра території на Світлодарській дузі повідомляв волонтер Юрій Мисягін.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна