Апеляційний суд відмовив адвокатам Януковича у справі про конфіскацію $1,5 млрд.

 

Апеляційний суд Донеччини відмовився відкривати подане адвокатами екс-президента Януковича провадження щодо конфіскації майже 1,5 млрд. доларів США. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

“Апеляційним судом Донецької області відмовлено у відкритті провадження щодо конфіскації 1,5 млрд дол. США за матеріалами апеляційної скарги адвокатів, які є представниками підприємств-нерезидентів злочинної організації В. Януковича”, – йдеться у повідомленні ГПУ у “Фейсбуці”.

Як зазначили у відомстві, Генеральна прокуратура ще не отримала вказаного рішення суду.

Нагадаємо, 28 квітня стало відомо, що суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,4 млрд. доларів, зокрема цінних паперів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича. Таке рішення ухвалив міський суд Краматорська Донецької області. Гроші перейшли з Ощадбанку, де були арештовані, в НБУ. Водночас у Єдиному реєстрі судових справ досі немає відповідних даних.

Читайте також:
Конфісковані “гроші Януковича” підуть на оборону й інфраструктуру, – Гройсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна