Рівень терористичної загрози в Британії підвищено до максимального

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про підвищення рівня терористичної загрози в країні до максимального, що означає безпосередню загрозу теракту, передає BBC.

Не можна виключити можливість того, що в Британії є ціла група людей, причетних до теракту в Манчестері, заявила прем’єр-міністр.

До патрулювання вулиць британських міст тепер підключиться армія, сказала Мей.

Раніше стало відомо, що у скоєнні вибуху на “Манчестер Арені” підозрюється 22-річний місцевий житель Салман Абеді. Як повідомив глава міської поліції Іен Гопкінс, є дані, що Абеді став терористом-смертником, пронісши вибухівку на арену в рюкзаку.

“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за теракт в Манчестері. Радикальне ісламістське угруповання повідомило, що один з її “солдатів” привів у дію вибухівку під час концерту американської співачки Аріани Гранде.

В результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини, були поранені щонайменше 119 осіб. Серед постраждалих 59 людей госпіталізовано, в тому числі 12 дітей. Ще 60 осіб отримали медичну допомогу на місці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна