Луценко заявив, що нардеп Бобов визнав вину і згоден сплатити мільйон доларів боргу. Бобов заперечує

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народний депутат із групи “Відродження” Геннадій Бобов, якого ГПУ звинувачує в уникненні сплати податків, погодився сплатити мільйон доларів заборгованості.

“Мені повідомили, що депутат Бобов згоден з цим повідомленням і сплачує до державної казни понад мільйон доларів несплачених податків”, – сказав Луценко, виступаючи у Верховній Раді сьогодні, 24 травня.

Луценко нагадав, що повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі на доопрацювання подання на зняття недоторканності з депутатів Андрія Лозового (фракція Радикальної партії) та Євгена Дейдея (фракція “Народного фронту”).

“Шановні колеги, не треба звинувачень, або поясніть податкові походження, або сплатіть податки… Якщо хочете їздити в броньованих «кубиках» під охороною, жити в такому будинку, як у Клюєва – просто сплатіть за це податки, я ж не проти”, – додав Луценко.

Водночас сам Геннадій Бобов заяву генпрокурора спростував і заявив, що не визнає своєї вини.

“Проти мене сьогодні ведеться брудна кампанія. Одним з її елементів є безпідставні звинувачення. Я завжди чесно декларував всі свої доходи багато років. Суть претензій до мене не в порушенні законодавства. Це політичний тиск та тиск на бізнес моєї родини”, – написав Бобов у “Фейсбуці”.

Він також вважає, що своїми заявами Генпрокуратура завдала шкоди його репутації. Адвокат Бобова, за словами нардепа, вже звернувся із відповідною заявою до ГПУ.

Читайте також:

Звіт Луценка в Раді: генпрокурор розповів, що змінилося після Майдану і де корупція найбільша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна