Теракт на концерті в Манчестері: число жертв зросло до 22

 

“Жахливим терактом” назвала прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вибух у Манчестері.

Внаслідок замаху, за останніми даними, загинули 22 особи та 59 отримали поранення, передає Greater Manchester. Серед загиблих є діти.

“Ми працюємо над встановленням повної інформації про те, що поліція розглядає як жахливий терористичний акт. Ми співчуваємо жертвам та родинам постраждалих”, – сказала Мей, яка перервала свою кампанію перед виборами 8 червня.
Вона очолила засідання надзвичайного урядового комітету COBRA у зв’язку з терактом.

Пізно ввечері 22 травня на найбільшій арені Великої Британії – “Манчестер-арена” – під час концерту американської виконавиці Аріани Гранде пролунав вибух(відео).

За даними транспортної поліції Манчестера, вибух стався не на самій арені, а у фойє, на завершенні концерту. Глядачі в паніці кинулись до виходів (відео).

“Поліція вважає, що напад було скоєно однією людиною, і розслідує, чи вона була частиною ширшої мережі”, – ідеться в заяві поліції Манчестера вранці 23 травня.

Зазначається, що смертник загинув, привівши в дію вибуховий пристрій.

Посольство України у Великій Британії поки що не підтверджує наявність українців серед постраждалих у теракті в Манчестері.

Armed police at Manchester Arena after reports of an explosion at the venue during an Ariana Grande gig.

Лідери британських партій слідом за прем’єр-міністром, лідером Консервативної партії Терезою Мей домовились призупинити всі заходи у рамках передвиборчих кампанії у зв’язку з вибухом у Манчестері, повідомляє The Guardian.

Шотландська національна партія мала оприлюднити у вівторок свій передвиборчий маніфест, однак вирішила перенести подію.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна