Рада перейменувала Мукачеве

 

Верховна Рада перейменувала місто Мукачеве Закарпатської області на Мукачево – так, як його називають місцеві жителі.
За проект постанови №5188 ввечері 23 травня проголосували 234 народні депутати.

Нардеп від “Народного фронту” Микола Федорук, який представляв відповідну постанову, розповів, що зміни відбуваються не в рамках закону про декомунізацію.

В пояснювальній записці до постанови вказується, що “перейменування міста Мукачеве ініційоване його жителями у зв’язку з необхідністю виправлення помилки, яка мала місце при присвоєнні назви місту після приєднання території нинішньої Закарпатської області до складу Української РСР”.

Зазначається, що з 1947 року почала вживатися назва “Мукачеве”, яка використовується в офіційному обліку й до сьогодні. “Разом з тим, у паспорті громадянина України та інших офіційних документах, а також у повсякденному вжитку мешканців міста переважно застосовується назва “Мукачево”, – сказано у записці.

Читайте також:
Суд у Мукачеві продовжив арешт обвинувачених членів “Правого сектора”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна