Із Ростовської області возять туристів на поля боїв “ДНР”

 

Туристична фірма з Ростовської області РФ почала організовувати автобусні екскурсії на окуповану територію Донецької області. Про це повідомляє ростовське видання 161.ru.

Триденна програма туру отримала назву “Донецьк нескорений”. За 20 тисяч рублів (9310 грн.) російським туристам обіцяють показати місця боїв, стадіон “Донбас-арена”, історичні пам’ятки тощо.

Фактично головна спрямованість туру – воєнна “екзотика” на театрі бойових дій ЗС України з російсько-терористичними військами 2014-2015 років. Подорож починається з відвідання Савур-Могили – кургану в Шахтарському районі Донецької області, за який точилися запеклі бої і під час Другої світової війни, і в АТО. Пам’ятник радянським воїнам на Савур-Могилі був зруйнований у ході бойових дій 2014 року.

“Крім того, туристів відвезуть у стрілецький тир і запропонують на вибір кілька екскурсійних програм. Одна з них носить назву «Війна і мир»”, – ідеться в анонсі.

Читайте також:
Поранений на Савур-Могилі снайпер 95-ї бригади Валентин Ковальський
помер після 33 місяців боротьби за життя

У ростовській турфірмі заявляють, що ініціаторами поїздки стали “партнери з ДНР” і поки програма не користується широкою популярністю – організовуються здебільшого індивідуальні тури.

Також журналісти нагадують, що минулого тижня депутат Держдуми РФ Йосип Кобзон заявив, що сподівається на створення в ОРДЛО “великого туристичного кластера”.

Читайте також:
Біля Савур-могили прогриміли вибухи перед кортежем Захарченка.
Але свято триває

За даними Генштабу ЗСУ, до операції із захоплення кургану Савур-Могила в секторі “Д” в липні 2014 року було залучено 1864 українських військовослужбовців, зокрема батальйонні тактичні групи (бтгр) 95-ї аеромобільної бригади, 25-ї повітряно-десантної бригади, 51-ї і 30-ї механізованих бригад, ракетний дивізіон 19-ї ракетної бригади, артилерійський дивізіон 26-ї артилерійської бригади, реактивну артилерійську батарею 27-го реактивного артилерійського полку, сили і засоби 3-го полку спеціального призначення та авіацію Повітряних сил ЗСУ. Стратегічний курган було взято 27-28 липня.
Однак підрозділи 51 омбр (зараз це 14 омбр) не змогли утримати займані позиції у зв’язку з постійними обстрілами кургану артилерією збройних сил Російської Федерації з її території. Остання група військових ЗСУ під командуванням Ігоря Гордійчука “Сумрака” пішла з висоти 25 серпня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна