“Гебісти” ОРЛО стимулюють мобілізацію бойовиків листівками “української хунти”

 

У так званому “міністерстві державної безпеки” самопроголошеної “ЛНР” винайшли новий спосіб “мобілізації населення перед загрозою українських ДРГ” і дискредитації ЗСУ та українських спецслужб.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив”, яке 22 травня оприлюднив її координатор, народний депутат Дмитро Тимчук.

Зокрема, одночасно в декількох містах і селищах, що перебувають під контролем “ЛНР” (в тому числі в самому Луганську), в публічних місцях і на стінах громадських будівель з’явилися співробітники й агентура “МДБ” нансить добре помітні і видимі здалеку написи нібито проукраїнського змісту. Але супроводжувані нацистськими гаслами і символами (наприклад, свастикою).

В окремих випадках використовувалися листівки з великим шрифтом і такими ж гаслами й символікою. За задумом керівництва “МДБ ЛНР”, такі заходи не тільки сприятимуть “посиленню пильності” місцевого населення, а й дозволять на хвилі громадського обурення діями “агентури київської хунти” підвищити кількість бажаючих вступити до лав “2-го АК ЛНР” і “ОД «МирЛуганщині»”, а також відвернуть увагу громадян від соціально-економічних проблем в “ЛНР” та знизять градус протестних настроїв.

У “МДБ ДНР” відбулся ротація російських кураторів з числа співробітників ФСБ РФ, повідомляє “Інформаційний спротив”.

Однією з головних ідей нових кураторів є проведення “літньої серії” актів вандалізму щодо пам’ятників і пам’ятних знаків у прифронтовій смузі на контрольованій України території. Передусім – тих з них, що стосуються подій АТО (стели, пам’ятні знаки, надгробки і т. п., присвячені загиблим українським силовикам).

Згідно з планами, дані заходи, здійснювані агентурою “МДБ ДНР” на неокупованої території, мобілізують місцеве населення, нелояльне до української влади.

Читайте також:

Бойовики “ДНР” провели показові “збори резервістів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна