За прикладом України: у Польщі склали присягу перші підрозділи тероборони

 

Військовослужбовці перших підрозділів територіальної оборони Польщі склали присягу в неділю, 21 травня. Про це повідомляє “Польське радіо“.

Під час церемонії присяги 1-ї Підляської бригади тероборони в Білостоці очільник польського оборонного відомства Антоній Мацеревич заявив, що сили територіальної оборони не замінюють оперативних військ, але будуть їх важливим доповненням.

“Досвід сучасних загроз, із яким ми зіткнулися в Грузії, з яким зіткнулися і надалі стикаємося в Україні, показує, яким необхідним чинником кожної сучасної армії є війська територіальної оборони”, – сказав міністр національної оборони Польщі.

Крім Білостока, присягу в неділю складали також польські військові територіальної оборони в Любліні та Ряшеві.

Як інформувала “Новинарня“, про створення військ територіальної оборони стало відомо в жовтні 2016 року. У грудні президент Польщі підписав відповідний указ.

Війська територіальної оборони є новим видом збройних сил Польщі на рівні із сухопутними військами, військово-повітряними силами, військово-морським флотом і спеціальними військами Польщі.
В Міноборони Польщі планують, що у 2018 році цей вид ЗС налічуватиме близько 35 тисяч солдатів, а в 2019 році – близько 53 тисяч.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна