Порошенко в Биківні пообіцяв підписати закон про заборону георгіївських стрічок

 

Президент підпише закон про заборону георгіївських стрічок одразу, щойно отримає його на підпис із Верховної Ради.

Про це сам Петро Порошенко повідомив під час заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника “Биківнянські могили”, пише УНІАН.

“Закон про заборону «георгіївських» стрічок я підпишу, щойно він надійде до мене з Верховної Ради. Чому? Тому що це не є символіка Другої світової, ця символіка – символ агресії проти України 2014-2017 років. Тому що обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів кожного дня і ночі, і прямо зараз, поки ми тут, вони теж цілять в українських воїнів”, – наголосив президент.

І додав: “Врешті-решт, на жаль, Росія своєю політикою по відношенню до України сама поставила цю стрічку поза законом”.

В історико-меморіальному заповіднику “Биківнянські могили” президент разом із дружиною Мариною взяв участь у церемонії вшанування пам’яті жертв політичних репресій. Разом з іншими учасниками церемонії подружжя Порошенків вшанувало хвилиною мовчання пам’ять жертв політичних репресій. Також глава держави з першою леді поклали квіти до Братської могили і встановили лампади біля центрального монументу Меморіалу.

“Побувавши вчора на території колишнього концтабору Заксенгаузен і сьогодні у Биківні, ще і ще раз усвідомлюю, відчуваю кожною клітиною людожерську подібність нацистського та сталінського режимів“, – написав Порошенко на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці“.

Він також нагадав, що вісім років тому парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію про тотожність цих режимів і запропонувала запровадити спільний день пам’яті жертв сталінізму та нацизму.

“Ось чому, якщо хто не зрозумів, протягом останніх років в Україні і було проведено декомунізацію. Ось чому відбувся так званий «ленінопад». Ось чому очистилася карта України від імен її катів та душогубів. Ось чому оновилися таблички з назвами вулиць. Комуністичним ідолам нема і не буде місця в нашій країні“, – наголосив Порошенко.

Детальніше про закон щодо заборони георгіївської стрічки читайте тут:

Рада заборонила георгіївську стрічку. Штраф – від 850 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.