Порошенко після візиту у ФРН: “Нормандський формат” буде активізований найближчим часом

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що “нормандський формат” для врегулювання ситуації на Донбасі буде активізований найближчим часом. Про це йдеться у відеозаписі, розміщеному на сторінці президента у “Фейсбуці”.

“Мир має бути принесений на українську землю, окупація має бути завершена, і ми маємо тверду і послідовну підтримку Німеччини в цьому питанні”, – заявив Порошенко після візиту до Німеччини і переговорів з Ангелою Меркель.

“Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою долею вірогідності санкції Євросоюзу будуть продовжені. Дуже важливо, що ця зустріч відбулася напередодні саміту “Великої сімки”, де на Сицилії питання України буде стояти високо на порядку денному, і це питання буде також присутнє на зустрічі “Великої двадцятки”, – додав глава держави.

“Досягнуті домовленості щодо активної координації, в тому числі і з новообраним президентом Франції Еммануелем Макроном. Ми впевнені в тому, що як немає альтернативи мінському процесу, так і “нормандський формат” буде активно задіяний найближчим часом”, – наголосив Порошенко.

Читайте також:
Геращенко розповіла, про що Порошенко і Меркель говорили в Месеберзі

Як повідомляла “Новинарня“, Петро Порошенко 20 травня перебуває з одноденним робочим візитом у Німеччині.
Переговори Порошенка та федерального канцлера Ангели Меркель у резиденції федерального уряду Німеччини – замку Месеберг (м. Гранзее, земля Бранденбург) тривали понад 2,5 години.

Раніше представники української влади заявляли про фактичну паузу “нормандського формату” на час виборів у Франції та Німеччині.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна