Підрив гранати РГД-5 в офісі КУНу кваліфікували як хуліганство

 

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху в офісі партії Конгрес українських націоналістів. Про це повідомила начальник відділу комунікації ГУ НП столиці Оксана Блищик.

За попереднім висновком експертів, в офісі КУН вибухнула бойова граната РГД-5, внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

Вибух на вулиці Антоновича, 3Б (поруч зі станцією метро “Площа Льва Толстого”) пролунав у суботу, 20 травня, близько 22:25.

Слідчі та вибухотехніки встановили, що підрив стався на першому поверсі будівлі, куди невідомі жбурнули бойову гранату.

“Вибуховою хвилею та осколками пошкоджені стіни і вхідні двері. З місця події вилучили деформовані металеві фрагменти, кільце та запобіжний важіль, які відправили на дослідження”, – розповіла Блищик.

Інцидент правоохоронці кваліфікували за ч.4 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

“Опитані свідки та очевидці, вирішується питання вилучення записів із камер відеонагляду, встановлених неподалік. Поліція проводить низку заходів, спрямованих на розкриття злочину. За вчинення правопорушення передбачено від трьох до семи років позбавлення волі”, – резюмувала речниця.

Нагадаємо, раніше цього тижня поліція знешкодила вибухівку в київському офісі партії “Національний корпус”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна