У Мексиці натовп лінчував росіянина, який викладав в інтернеті відео з образами місцевих мешканців

 

У мексиканському курортному місті Канкун сотні людей вирішили лінчувати росіянина Олексія Макєєва після публікації відео на Youtube, де він вигукував гасла й образи на адресу мексиканців.

Про це повідомляє РБК з посиланням на Excelsior.

Як зазначає видання, люди зібралися біля будинку Макеєва після того, як про його місцезнаходження стало відомо з соціальних мереж. У Мексиці він “прославився” своїми відеороликами з хештегом #LordNaziRuso, у яких він брудно лається на місцевих мешканців.

Юрба змусила росіянина вийти з дому, накинулася на нього й почала бити. Під час бійки росіянин поранив ножем молодого чоловіка.

На той час, коли приїхала поліція, Макеєв був сильно побитий. Його та пораненого ним чоловіка госпіталізували.

Згодом ЗМІ повідомили, що поранений мексиканець помер у лікарні.

Варто зауважити, що мексиканське видання постійно називає Олексія Макеєва українцем.
Водночас російські ЗМІ пишуть про нього винятково як про росіянина.

За словами консула Росії в Мексиці Дмитра Болбота, до посольства надходить “суперечлива інформація”, що в результаті бійки Макєєв постраждав і поранив мексиканця.

“Ми чекаємо офіційного підтвердження”, — зауважив російський дипломат.

Болбот також розповів, що в Росії Макеєв відомий як учасник телевізійної програми “Щиросерде зізнання”. За словами консула, в ній йшлося про те, що Макеєв нападав на громадян Росії і проходив примусове лікування.

Такий вигляд мав Макеєв, побитий натовпом розлючених мексиканців

Судячи з його сторінок у соцмережах, у Канкуні Макеєв міг працювати інструктором із дайвінгу.

Як повідомили в посольстві Росії у Мексиці, почесний консул РФ у Канкуні Арміна Вольперт вв’язалася з федеральною поліцією штату Кінтара-Роо, після чого до місця події “підтягнули бійців”. Також Вольперт звернулася до міністерства внутрішніх справ Мексики з проханням “взяти на контроль” ситуацію і захистити Макеєва.

Відео подій біля будинку Макеєва:


Читайте також
:
Трамп підписав указ про будівництво стіни з Мексикою… її ж коштом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна