“ЛНР” поки що залишатиметься без води через борги

 

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб за участю представників міжнародних гуманітарних організацій відбулося обговорення проблем роботи КП “Попаснянський районний водоканал”.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

“Основною метою підприємства є задоволення потреб населення, промислових та інших груп споживачів в послугах з централізованого водопостачання та водовідведення. Це близько 50 тис. людей на підконтрольній українській владі території та близько 400 тис. людей на території окремих районів Луганської області (ОРЛО)”, – нагадав заступник міністра Юрій Гримчак, який головував на засіданні.

Як наголошують у Мін ТОТ, протягом тривалого часу водоканал забезпечував водопостачанням споживачів ОРЛО, не отримуючи будь якої компенсації за її споживання.

“За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію. За даними керівництва КП, сума боргу за електроенергію складає 145 млн. грн, відтак постачання питної води на непідконтрольну територію на даному етапі є неможливим“, – йдеться в повідомленні.

Значну допомогу – технічну та фінансову – підприємству протягом останніх років надавали міжнародні організації, оскільки Попаснянський водоканал забезпечує якісною питною водою всю Луганську область.

Читайте також:

В ОРЛО скаржаться, що Україна перекрила їм воду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна