МЗС ФРН сподівається на активнішу участь Америки у врегулюванні на Донбасі

 

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель сподівається, що Сполучені Штати Америки братимуть активнішу участь у процесі політичного врегулювання конфлікту на Донбасі. Відповідну заяву керівник німецького зовнішньополітичного відомства зробив у четвер, 18 травня, у Вашингтоні, повідомляє DW.

Заява пролунала після зустрічі Габріеля з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та радником із нацбезпеки президента Трампа Гербертом Макмастером, передає інформагенція dpa.

За словами глави МЗС ФРН, обидва співрозмовники недвозначно висловились за співпрацю з метою досягнення компромісу в цьому питанні.

“На початку роботи нового уряду [США] це не було так зрозуміло”, – зазначив Габріель.

Водночас німецький міністр вказав на необхідність стабільного уряду в Вашингтоні з огляду на нинішню непросту ситуацію в світі.

“Америка має бути спроможною до потужних дій на міжнародній арені разом з нами, європейцями”, – наголосив Зігмар Габріель.

На його думку, самоізоляція Америки призведе до того, що вакуум заповнять інші.

“Ми зацікавленні в потужних міжнародних зусиллях американців”, – додав керівник німецького МЗС.

Читайте також:
Клімкін і Трамп у Білому домі обговорили долучення США
до нормандського формату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна