Рада “прокотила” закон про лікування поранених АТОвців за рахунок державного солідарного медстрахування

 

Верховна Рада не включила до порядку денного проекти законів №6328, №6328-1 про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, які беруть участь в АТО.

За внесення проектів на розгляд 18 травня проголосував лише 191 депутат (для прийняття рішення потрібно 226 голосів).

Законопроект визначає, що держава повинна фінансувати за рахунок страхування медичні послуги та лікарські засоби тим, хто отримав поранення, контузії або каліцтва під час АТО.

Якщо закон буде ухвалений, для учасників АТО буде передбачено повну оплату за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування послуг екстреної медичної допомоги; первинної, вторинної (спеціалізованої) і третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги; а також паліативної допомоги.
Для цього потрібно на урядовому рівні підтвердити отримання поранення, контузії або каліцтва у бойових діях.

Передбачається, що учасникам АТО повністю оплачуватиметься за рахунок державного солідарного медичного страхування лікування та медичні засоби. Таким чином, вони звільняються від обов’язку оплати власним коштом необхідних медичних послуг, зазначає “УП.Життя”.

Також нардепи провалили голосування за проект закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів №6327, №6327-1.

Читайте також:
Ветерани АТО й ЗСУ отримали право раз на рік безплатно проїхатись на лікування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна