“Підтримка незмінна”. Муженко в Брюсселі зустрівся з командувачем ЗС НАТО в Європі Скапаротті

 

В останній день візиту до Брюсселя, 18 травня, начальник Генерального штабу — головнокомандувачем Збройних сил України Віктор Муженко зустрівся в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу із заступником генсека НАТО Роуз Гетемюллер та верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, американським генералом Кертісом Скапаротті.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генштабу.

Під час зустрічей генерал армії Муженко поінформував сторону НАТО про розвиток безпекової ситуації на сході України та загрози європейській системі безпеки, які несе з собою нарощування військового потенціалу Російської Федерації на кордонах з Україною, у Криму та у західних регіонах Росії.

Підкреслено, що ситуація на сході України залишається напруженою та пов’язана з порушенням незаконними збройними формуваннями досягнутих у Мінську домовленостей про введення “режиму тиші” з 1 квітня та продовженням постійних обстрілів житлових будинків у населених пунктах, прилеглих до лінії розмежування.

“Росія продовжує підтримувати терористичні угруповання на сході України за допомогою системи постачання НЗФ засобами матеріально-технічного забезпечення, боєприпасами, пально-мастильними матеріалами та продовольством, а також використовує окуповані території сходу України як полігон для випробування нових зразків озброєння та військової техніки”, – розповів начальник Генштабу ЗСУ.

Також на зустрічах було обговорено питання реалізації Комплексного пакету допомоги з боку НАТО для України та напрямки подальшої співпраці.

“Під час обох зустрічей представники Організації Північноатлантичного договору запевнили українську делегацію в незмінності підтримки з боку НАТО у відстоюванні Україною права на незалежність, територіальну цілісність та недоторканість державних кордонів”, – ідеться в повідомленні.

Віктор Муженко подякував за практичну підтримку України та її Збройних сил у контексті підвищення їх оперативних спроможностей та рівня взаємосумісності зі збройними силами держав-членів НАТО.

Читайте також:
ЗС України продовжать участь у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна