Мобільні оператори України вже виконують указ президента про блокування соцмереж РФ

 

Провідний український оператор мобільного зв’язку “Київстар” заблокував доступ користувачів до всіх російських сайтів, які потрапили під санкції.

“Доступ до всіх цих російських сайтів заблоковано”, – зазначили в прес-службі компанії.

У прес-службі “Vodafone-Україна” агентству “Інтерфакс-Україна” уточнили, що наразі оператор заблокував найбільші російські сайти, які потрапили під санкції, зокрема, сервіси Mail.ru і соціальні мережі “Вконтакте” і “Одноклассники”.

У прес службі lifecell повідомили, що планують заблокувати заборонені сайти 18 травня.

Найбільший оператор фіксованого зв’язку “Укртелеком” 16 травня вже повідомив, що розпочав “поетапне” виконання указу президента про санкції. Компанія пояснила терміни складністю процесу та необхідністю залучення значної кількості ресурсів.

Провайдер кабельного телебачення та інтернету “Ланет” має намір завершити процес блокування доступу користувачів до цих російських сайтів до кінця травня.

Голова асоціації “Телекомунікаційна палата України” Тетяна Попова повідомила агентству, що теоретично технічно обмежити доступ до певної кількості ресурсів можна, але на практиці це обмеження можна буде легко обійти.

Як повідомило агентству поінформоване джерело, великі українські провайдери у вівторок, 16 травня, неформально обговорили указ президента Петра Порошенка №133 від 15 травня про блокування доступу до низки інтернет-ресурсів і зійшлися на думці про необхідність отримання додаткових роз’яснень від владних структур.
Учасники дискусії домовилися продовжити її для вироблення спільних рішень і позицій.

Згідно із заявою Служби безпеки України, вона разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування заборонених чере санкції інтернет-ресурсів.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соціальних мереж “ВКонтакте” і “Одноклассники”, а також компаній “Мейл.ру”, “Яндекс” та їхніх сервісів. Доступ заборонено на три роки.

Читайте також:
Санкції проти агресора мають нести елемент несподіванки, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна