День вишиванки в Канаді: міністри, парламентарії і Яценюк у вишитих сорочках. ФОТО

 

День вишиванки, який святкують сьогодні, 18 травня, відзначають не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу, де є українці або наші друзі.

Традиційно однією з найбільш “вишиванкових” держав у цей день є Канада, де українська діаспора – одна з найбільших у світі.

У 2016-му на День вишиванки національну українську сорочку вдягали прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, міністр зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці Меріенн Міхичук та інші канадські урядовці й політики.

Цього року у вишиванках уже “засвітилися” парламентарії від правлячої Ліберальної партії Канади. Зробити фото у вишитих сорочках вони мали нагоду під час зустрічі з колишнім прем’єр-міністром України, лідером партії “Народний фронт” Арсенієм Яценюком, який перебуває в Канаді з візитом.

Світлини у вишиванках виклали у своїх “Твіттерах”, зокрема, міністр інновацій, науки та економічного розвитку Канади Навдіп Бейнс і член палати громад від Ліберальної партії Борис Вжесневський.

Міністр інновацій Канади Навдіп Бейнс із Арсенієм Яценюком. Фото: Твіттер @NavdeepSBains

Глава канадського уряду Джастін Трюдо “ретвітнув” їхні дописи у своєму офіційному акаунті.

А міністр Канади у справах імміграції, біженців та громадянства Ахмед Хуссен з’явився у вишиванці на відео у “Фейсбуці”, у якому говорить про важливість багатокультурної Канади і про свою підтримку України й українських канадців:

Ідею акції “Всесвітній день вишиванки” у 2006 році запропонувала Леся Воронюк, студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету. Відтоді свято щороку набуває дедалі більшої популярності й масовості.

Читайте також:
У Франківську на хабарі затримали чиновника у вишиванці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.