Найбільші мобільні оператори України почали блокувати російські сайти під санкціями

 

Три мобільні оператори України – “Київстар”, Vodafone Україна та lifecell – почали блокування російських сайтів, що потрапили під українські санкції. Про це йдеться у спільній заяві операторів.

Оператори вказують, що відсьогодні відповідно до указу президента телеком-оператори “повинні припинити надання послуг з доступу до ряду веб-ресурсів, зокрема соціальних мереж “ВКонтакте”, “Однокласники”, усіх сервісів Yandex та Mail.ru, та інших”.

“Виконуючи вимоги зазначеного указу, телеком-оператори відсьогодні починають технічні заходи з обмеження надання послуг доступу до зазначених веб-сайтів відповідно до технічних можливостей”, – ідеться у заяві.

Як відомо, Київстар, Vodafone та lifecell разом займають понад 97% ринку мобільного зв’язку в Україні.

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські сервіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru, “Касперський”, “Доктор Веб” та ін. Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Питаннями реалізації заборон займатиметься Державна служба спецзв’язку та захисту інформації України.

Читайте також:
Заблокувати россоцмережі можна за кілька хвилин. Укртелеком уже почав

Заблоковані указом президента інтернет-ресурси обіцяють
“знайти шляхи”

1С працюватиме в Україні без обмежень, – “Софтком”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна