Розслідування катастрофи MH17 застрягло на найважчому етапі, – ЗМІ

 

Розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі влітку 2014 року перебуває на “найважчому етапі”. Про це повідомляє нідерландський сайт NOS.

На цьому етапі необхідно визначити, хто саме несе відповідальність за збитий літак. “Досягнення прогресу є найважчим на даному етапі”, – йдеться в публікації.

Координатор дослідницької групи з розслідування катастрофи заявив, що не може ділитися всією інформацією з громадськістю.

Дослідницька група також повідомляє, що очевидці катастрофи дали свідчення, однак їх недостатньо. Розслідувачі не можуть знову їх опитати, адже на Донбасі досі йдуть бойові дії.

Також повідомляється, що дослідницька група “страждає” від того, що доводиться стикатися з подіями, які вимагають багато часу, проте це не допомагає розслідуванню.

Як відомо, у вересні 2016 року міжнародна команда з розслідування катастрофи літака “Боїнг” рейсу МН17 “Малайзійських авіаліній”, що сталася 17 липня 2014 року, прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК “Бук”, доставленого з Росії на територію Донбасу, контрольовану бойовиками. Офіційно підозрюваних наразі немає.
Катастрофа рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

Читайте також:
Розслідування катастрофи MH17: голос організатора перевезення комплексу “Бук” належить генералу з РФ Дубінському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна