Поліція допитала екс-СБУшника Устименка, який стежив за Шереметом перед його загибеллю

 

Поліцейські слідчі допитали колишнього співробітника СБУ Ігоря Устименка, який імовірно стежив за журналістом Павлом Шереметом в ту ніч, коли в автомобіль закладали вибухівку.
Про це повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв в ефірі телеканалу ZIK, передають “Українські новини“.

“Мабуть, з ним (Устименком) слідчий закінчив слідчі дії”, – сказав він.

При цьому Князєв відмовився відповісти на запитання ведучої, чи відомо було поліції про Устименка до виходу фільму-розслідування “Вбивство Павла”.

Глава Нацполіції підкреслив, що поліція має намір співпрацювати з журналістами, які підготували це розслідування.

10 травня 2017 року було оприлюднено фільм “Вбивство Павла”, автори матеріалу – редакція розслідувань “Слідство.Інфо” та представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP.
У фільмі, зокрема, йдеться про те, що колишній чи теперішній співробітник СБУ Ігор Устименко був помічений на відео з камер спостережень у ніч перед вбивством Шеремета біля його будинку. Тієї ночі невідомі особи (зокрема жінка) закладали вибухівку в авто, яким користувався Шеремет.
Як заявив журналіст Дмитро Гнап, працівники СБУ вилучили сервер із відео з камер спостереження в одному з магазинів поблизу будинку Шеремета і повернули його порожнім.

20 липня 2016 року близько 8-ї години ранку на перехресті вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка було підірвано авто керівника сайту “Українська правда” Олени Притули, в якій перебував один із керівників “УП”, громадян Росії Павло Шеремет. Він загинув.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що Ігор Устименко був звільнений з СБУ за станом здоров’я 2014 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна