Міноборони повідомило про більш як 200 тисяч учасників бойових дій та виплати за підбиту техніку

 

Статус учасника бойових дій з початку АТО в Україні отримали понад 200 тисяч осіб із числа військовослужбовців ЗСУ. Про це на брифінгу 16 травня повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк.

“Всього з початку АТО відзнаками Міністерства оборони нагороджено 38890 осіб. Статус учасника бойових дій отримало майже 200,5 тисяч осіб”, — розповіла полковник Гаврилюк.

За її словами, на цей час українські військовослужбовці отримали 1,382 млн. гривень за знищену військову техніку противника та 148,656 млн. гривень — за безпосередню участь у бойових діях.

Гаврилюк також нагадала, що з 1 квітня збільшився розмір додаткової грошової винагороди українським військовослужбовцям за виконання завдань в районі проведення АТО. Так, для осіб, які виконують бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення, додаткове грошове забезпечення складає 7500 гривень. Для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії оборони — 3500 гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна