Гройсман закликав Ізраїль допомогти в обороні України

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом у Єрусалимі обговорив можливості посилення співробітництва країн у військово-технічній сфері.

“Україна зацікавлена в розвитку взаємовигідного співробітництва з Ізраїлем у військово-технічній сфері”, – сказав Гройсман.

“У зв’язку із російською гібридною війною демократичний світ має демонструвати подальшу солідарність, наголосив Володимир Гройсман, та закликав уряд Ізраїлю надати Україні допомогу, необхідну для забезпечення потреб вітчизняного сектору безпеки і оборони”, – ідеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Україна також сподівається на тверду позицію Ізраїлю у питаннях невизнання незаконної анексії Криму та підтримки територіальної цілісності України, зауважив глава Уряду.

Прем’єр-міністр України поінформував ізраїльську сторону про ситуацію на Донбасі, зокрема про останні обстріли проросійськими бойовиками Авдіївки, унаслідок чого загинули мирні жителі.
Обстріли з боку бойовиків на Донбасі не припиняються, наголосив Володимир Гройсман, та підкреслив, що врегулювання ситуації на Донбасі можливо виключно шляхом імплементації російською стороною Мінських домовленостей.

 

Окремо він висловив зацікавленість України у досвіді Ізраїлю щодо лікування та реабілітації учасників бойових дій.

У ході візиту Гройсман провів зустрічі також у міністерстві сільського господарства Ізраїлю, із єрусалимським патріархом Теофілом ІІІ тощо.

Читайте також:
Під час візиту в Ізраїль Гройсман порушив питання визнання Голодомору геноцидом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна