Україна організувала Євробачення на найвищому рівні, – керівник конкурсу на зустрічі з Порошенком

 

Керівник пісенного конкурсу “Євробачення” Ян Ула Санд відзначив надзвичайно високий рівень організації конкурсу в Києві. Як повідомляє прес-служба президента України, про це він сказав на зустрічі Петра Порошенка з організаторами та ведучими “Євробачення-2017”.

“Кожного року ми маємо якісь певні зауваження чи скарги: чи то транспорт, чи логістика, безпека, чи інші аспекти. Але “Євробачення” в Києві пройшло бездоганно. Ми не мали жодних проблем. З українського боку все було організовано на найвищому рівні”, – цитує Санда прес-служба АП.

Таку саму оцінку дав в президент України. “Мої щирі поздоровлення вам усім. “Євробачення-2017″ було організовано на дуже високому рівні. І це є результатом дуже ефективної координації та взаємодії вашої і нашої команд”, – сказав він.

Президент відзначив величезну роботу з підготовки, організації та проведення пісенного конкурсу на належному рівні.

“Це не лише питання дизайну чи творчих рішень, а також питання забезпечення безпеки для учасників та гостей. Я дуже радий, що нам вдалося все організувати на високому рівні. І це дало можливість нашим гостям почувати себе комфортно. Тисячі людей працювали над тим, щоб створити позитивний імідж України. І мені здається, нам це вдалося зробити”, – сказав Порошенко.

“Дуже приємно, що моя команда і моя дружина були залучені до конкурсу. Марина брала участь у відкриті “Євробачення”, велика кількість українських волонтерів допомагали в організації та проведені цього чудового змагання”, – сказав президент.

Він висловив сподівання, що тисячам іноземних гостей, які в ці дні відвідали Київ, сподобалася як організація самого конкурсу, так і гостинність нашої столиці.

“Попри російську агресію та російську окупацію, українці та українська влада показали свою гостинність і зробили все від них залежне, щоб організувати по-справжньому прекрасну подію”, – сказав президент.

Петро Порошенко подякував співачці Джамалі за те, що вона привезла “Євробачення” до України.

Також він запросив усіх присутніх відвідати фінал Лігі Чемпіонів, який відбудеться в травні 2018 року в Києві.

Читайте також:
Посол ЄС високо оцінив проведення Києвом “Євробачення-2017”

Як повідомляла “Новинарня“, бюджет “Євробачення-2017” склав 855 мільйонів гривень. Із них 455 млн. грн. виділено з державного бюджету України, 165 млн. – з бюджету міста Києва, решта коштів – від спонсорів, продажу квитків, Європейської мовної спілки EBU, оренди коментаторських кабінок тощо.

Переможцем конкурсу став представник Португалії Сальвадор Собрал.

При цьому в ході фінального шоу стався скандальний інцидент: під час виступу української співачки Джамали, подіум для якої розташували посеред глядацького залу, молодий чоловік з австралійським прапором вискочив до артистки, оббіг навколо неї, пританцьовуючи, і спустив перед телекамерами штани, після чого був нейтралізований охоронцем. Хуліганом виявився колишній тележурналіст Віталій Седюк. Його затримали правоохоронці.

Президент Петро Порошенко скасував свій запланований похід на фінал “Євробачення” через загибель мирних мешканців Авдіївки внаслідок обстрілу міста бойовиками “ДНР”.

Читайте також:
На київському Євробаченні-2017 – рекордна кількість пісень англійською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна