Поліція знешкодила тротилову шашку на вікні “Нацкорпусу” Білецького

 

Вибуховий пристрій, знайдений 15 травня, в центральному офісі партії “Національний корпус” у Києві, виготовлений на основі тротилової шашки. Про це повідомив журанлістам речник Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, вибухотехніки, які прибули на місце знахідки на Оболонь, виявили саморобний пристрій із таймером, прикріплений до вікна скотчем, і знешкодили його.

“За попереднім висновком спеціалістів, основою пристрою була тротилова шашка, яка, втім, не була під’єднана до таймера”, – підкреслив Тракало.

Знешкоджений пристрій відправлено на експертизу. Евакуація проводилася частково. Відомості про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Оболонського управління поліції Києва. Правоохоронці шукають осіб, причетних до цієї події.

Раніше в понеділок, 15 травня, партія “Національний корпус” (лідер – народний депутат Андрій Білецький) заявила, що в їхній центральний офіс в Оболонському районі Києва підкинули вибухівку, причому пристрій на вікні було закріплено таким чином, щоб вибухова хвиля вразила людей у приміщенні.

Читайте також:
“Нацкорпус” зірвав проведення в Києві російського диктанту,
організованого “Росспівробітництвом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна