На станції московського метро вивісили портрети Сталіна й Кагановича

 

Упродовж цілого дня 14 травня на одній зі станцій Московського метрополітену пасажирів зустрічали великі портрети Йосипа Сталіна та Лазаря Кагановича.

Такий сюрприз москвичам та гостям столиці Росії організували на метро “Сокольники”. У вестибюлі станції вивісили транспарант із написом “Великому рідному Сталіну ініціатору й натхненнику будівництва метро – пролетарський привіт“.

Після низки обурених постів від російських користувачів у соцмережах прес-служба Московського метро пояснила, що йдеться всього-на-всього про “історичну реконструкцію до 82-ї річниці відкриття метро в Москві”.

“Портрети Сталіна і Кагановича з’явилися всього на один день і саме в тих місцях, де вони колись висіли. Сталін у той час був генеральним секретарем ЦК, Каганович – народним комісаром шляхів сполучення. Саме на честь Кагановича спочатку метро й назвали. Є історичн правда, якої ми й притримувалися під час реконструкції”, – цитує прес-службу метро російська “Комсомольская правда“.

В організації також наголошують, що атмосферу першого дня роботи Московського метрополітена – 15 травня 1935 року – було відтворено не лише в частині портретів: біля станції чергувала кінна міліція, на платформі працював буфет, на тротуарі хлопчик-посильний роздавав точну копію газети “Правда” від 15 травня 1935 року, а люди були вбрані в одяг 1930-х років.

І навіть перший поїзд, який прибув того дня на станцію, складався із двох вагонів типу “А” – чистісінько таких, як 82 роки тому.

Ну як за таких умов обійтися без Сталіна й Кагановича.

Читайте також:

Річниця смерті Сталіна в Москві: купа гвоздик проти реклами “Помер той – помре і цей”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна