Трамп обурився, що американська преса не звернула уваги на візит Клімкіна

 

Президент США Дональд Трамп розкритикував американські засоби інформації за те, що вони, за його словами, не повідомляли про візит до нього міністра закордонних справ України.

“Днями росіяни приїхали до мене – міністр закордонних справ, – а відразу після цього прибув і міністр закордонних справ України. Я говорив: «Гей, вам треба миритися, миріться!» – а вони (ЗМІ США – Н) повідомили тільки про приїзд росіян… вони не говорили про Україну”, – обурився Трамп в інтерв’ю телеканалові Fox News, що вийшло в ефір увечері в суботу за американським часом, інформує Радіо Свобода.

Як повідомляла “Новинарня“, в середу, 10 травня, Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, а дещо пізніше того ж дня – і главу МЗС України Павла Клімкіна.

Український міністр також мав зустріч із віце-президентом США Майком Пенсом, а російський – із державним секретарем Рексом Тіллерсоном.

На зустрічах американських чільників із Лавровим йому, зокрема, нагадали про необхідність для Росії виконувати мінські домовленості і про збереження санкцій проти неї, доки Москва не усуне підстави для цих санкцій.

А Клімкіну у Вашингтоні висловили підтримку України з боку США.

Трамп, повідомивши у “Твіттері” про зустрічі з обома міністрами, додав: “Мирімося!”.

Дональд Трамп має напружені відносини з багатьма засобами інформації у США, які висвітлюють зв’язки членів його команди з Росією та інші неприємні для президента США питання, і не оминає можливості критикувати їх, іноді досить різкими словами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна