Посол ЄС високо оцінив проведення Києвом “Євробачення-2017”

 

Посол Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі заявив, що Україна провела міжнародний пісенний конкурс “Євробачення” на дуже високому рівні. Як передає УНІАН, про це представник ЄС сказав журналістам на Софійській площі в Києві з нагоди святкування Дня Європи в Україні.

Посол визнав, що не є експертом в питаннях проведення музичних конкурсів.

“Але, наскільки я можу судити, все пройшло на дуже високому рівні. Це ще раз підтверджує те, що українці та Україна можуть виконувати все на високому світовому рівні, коли мова йде про організацію таких світових подій”, – сказав Мінгареллі.

“Після проведення кілька років тому чемпіонату Європи з футболу це ще одна подія, яка абсолютно свідчить про те, що українці можуть проводити і конкурувати з найбільш розвиненими країнами світу при організації таких подій”, – підкреслив посол.

Як повідомляла “Новинарня“, бюджет “Євробачення-2017” склав 855 мільйонів гривень. Із них 455 млн. грн. виділено з державного бюджету України, 165 млн. – з бюджету міста Києва, решта коштів – від спонсорів, продажу квитків, Європейської мовної спілки EBU, оренди коментаторських кабінок тощо.

Переможцем конкурсу став представник Португалії Сальвадор Собрал.

При цьому в ході фінального шоу стався скандальний інцидент: під час виступу української співачки Джамали, подіум для якої розташували посеред глядацького залу, молодий чоловік з австралійським прапором вискочив до артистки, оббіг навколо неї, пританцьовуючи, і спустив перед телекамерами штани, після чого був нейтралізований охоронцем. Хуліганом виявився колишній тележурналіст Віталій Седюк. Його затримали правоохоронці.

Читайте також:
На київському Євробаченні-2017 – рекордна кількість пісень англійською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна