Переможець Євробачення-2017 – представник Португалії Сальвадор Собрал із піснею про кохання. ВІДЕО

 

На пісенному конкурсі “Євробачення-2017”, фінал якого відбувся в Києві увечері суботи, 13 травня, перемогу здобув представник Португалії Салвадор Собрал із португаломовною піснею Amar Pelos Dois – “Кохання для двох”.

Загалом він отримав 758 балів від журі та глядачів із різних країн.
В обох випадках Собрал отримав найвищий бал: від журі – 382 бали, від глядачів – 376.

Португалія. Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

Це перша перемога Португалії в історії “Євробачення”, хоча ця країна бере участь у конкурсі вже 48-й раз. Досі найвищим досягненням португальських учасників було 6-те місце на “Євробаченні” 1966 року.

Сальвадорові Собралу 27 років. Він завжди захоплювався музикою, брав участь у португальських телешоу талантів.
В інституті вивчав психологію, але пристрасть до музики взяла гору. Хлопець вступив у престижний музичний заклад Taller де Musics у Барселоні й зрештою Собрал став одним із найперспективніших виконавців на португальській та іспанській музичній сцені.
При цьому у співака хворе серце – до кінця року йому необхідно знайти донора серця, щоб вижити.
Через поганий стан здоров’я співак не брав участь у підготовчих етапах “Євробачення-2017” і навіть у генеральній репетиції фіналу, де замість нього виступала його сестра Луїза – також відома в Португалії виконавиця й автор пісні, з якою Собрал виступав на “ЄБ-2017”.

Друге місце у фіналі “Євробачення-2017” із 615 балами посів представник Болгарії Крістіан Костов.
Журі дало йому 278 балів, глядачі – 337.

Болгарія. Kristian Kostov – Beautiful Mess

Як писала “Новинарня“, раніше на відеохостингу YouTube було опубліковано запис виступу Крістіана Костова в дитячому центрі “Артек” у Криму. В анотації до відео стверджується, що виступ Костова на півострові відбувся 1 червня 2014 року, тобто через кілька місяців після анексії півострова Росією.

17-річний Костов – уродженець Москви й учасник російських телешоу. У разі своєї перемоги він пообіцяв розбити в Москві нагороду “Євробачення” – кришталевий мікрофон.

“Я дико скучаю за Красною площею, дико скучаю за моєю квартирою, за видом на МДУ – я з вікна бачу МДУ щодня. Це моє «доброго ранку»… Сподіваюся, що приїду в Москву з кришталеим мікрофоном і розіб’ю його на відео. Сподіваюся, воно збере багато переглядів”, – сказав Костов в одному з інтерв’ю.

Читайте також:
ДПСУ пояснила, чому болгарського учасника Євробачення пустили в Україну після відвідання Криму

На третьому місці – Молдова з 374 балами.
Від журі представники цієї країни отримали 110 балів і йшли на 8-й позиції, але завдяки голосам глядачів (264) піднялися в трійку призерів.

Молдова. Sunstroke Project – Hey Mamma

Підсумкова таблиця з розподілом місць у фіналі конкурсу “Євробачення-2017” за підсумками голосування журі та глядачів:




Гурт O.Torvald, який представляв Україну, посів 24-те місце.  Від журі український гурт отримав лише 12 балів, від глядачів – Це найгірший результат за всі роки участі України у “Євробаченні”.

Виступ O.Torvald у фіналі конкурсу “Євробачення-2017”:

З “цікавинок”: під час виступу переможниці “Євробачення-2016” Джамали на подіум зі співачкою, який був розташований в залі посеред глядачів, вискочив молодий чоловік з прапором Австралії на плечах. Він оббіг навколо артистки, спустив штани і показав голі сідниці.
Після цього його стягнув з подіуму один з охоронців.
На прес-конференції переможця Сальвадора Собрала по завершенні конкурсу слово взяв журналіст від Австралії, який заявив, що чоловік, який вибіг на сцену під час виступу Джамали, “не є австралійцем”.

Імовірно, саме через цей інцидент виступ Джамали станом на 2:00 за київським часом так і не виставили на офіційному відеоканалі “Євробачення”.

Крім переможниці “Євробачення-2016”, до шоу увійшов також показовий виступ української тріумфаторки “Євробачення” 2004 року Руслани, завдяки якій цей конкурс у 2005 році вперше відбувся в Україні (також у Києві).

Виступ Руслани на “Євробаченні-2017”:

Професійне журі від України віддало найвищий бал – “12” – виконавцям із Білорусі, 10 балів – Португалії.

Білорусь. Naviband – Story Of My Life

Як повідомляла “Новинарня“, у фінал “Євробачення-2017”, що відбувся в Києві 13 травня, за результатами двох півфіналів вийшли такі країни: Австралія, Австрія, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Вірменія, Греція, Данія, Ізраїль, Кіпр, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Угорщина, Хорватія, Швеція.

Крім того, автоматично у фінал потрапила Україна (на правах господаря) та країни “Великої п’ятірки” конкурсу – Велика Британія, Італія, Іспанія, Франція та Німеччина.

Голосування під час пісенного конкурсу “Євробачення” проходить у два етапи. На першому етапі, за день до прямого ефіру півфіналів чи фіналу, під час другої генеральної репетиції, голосують професійні національні журі від кожної країни – учасниці конкурсу.

В Україні в журі-2017 входили поет-пісняр Юрій Рибчинський, представниця України на дитячому “Євробачення-2013” Софія Тарасова, продюсери Сергій Грачов та Яна Прядко, радіоведучий Сергій Гагарін.

На другому етапі під час прямого ефіру за виконавців голосують глядачі – за допомогою СМС-повідомлень або в офіційному мобільному додатку “Євробачення”.

У кожній країні пісня, яка отримала найбільшу кількість голосів, одержує максимальну оцінку “12”, наступна – “10”, третя – “8”, і далі за спаданням від “7” до “1”.

На підсумковій прес-конференції західні журналісти відзначили високий рівень організації “Євробачення” в Україні та подякували команді й волонтерам конкурсу.

За офіційними даними, бюджет “Євробачення-2017” склав 855 мільйонів гривень. Із них 455 млн. грн. виділено з державного бюджету України, 165 млн. – з бюджету міста Києва, решта коштів – від спонсорів, продажу квитків, Європейської мовної спілки EBU, оренди коментаторських кабінок тощо.

Читайте також:

На київському Євробаченні-2017 – рекордна кількість пісень англійською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна