Порошенко вирішив не йти на фінал “Євробачення” через обстріл Авдіївки

 

Президент Петро Порошенко не пішов на фінал пісенного конкурсу “Євробачення-2017” в Києві через обстріл Авдіївки, де загинуло четверо мирних мешканців.

Про це Порошенко особисто написав на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” (як відомо, дописи, які глава держави робить сам, без посередництва прес-служби, позначені літерами “ПП”).

Президент, зокрема, наголосив, що “Євробачення” – дуже важлива для України подія. І він разом із дружиною Мариною планував відвідати фінал конкурсу та вболівати з українських учасників.

“Однак через обстріл Авдіївки і загибель мирних мешканців я прийняв рішення скасувати перебування на фіналі Євробачення”, – написав Порошенко.

Нагадаємо, ввечері суботи внаслідок обстрілу приватного сектору міста Авдіївка бойовиками загинуло четверо цивільних мешканців.

Як повідомляла “Новинарня“, у фінал “Євробачення-2017”, що відбувається в Києві сьогодні, 13 травня, за результатами двох півфіналів вийшли такі країни: Австралія, Австрія, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Болгарія, Вірменія, Греція, Данія, Ізраїль, Кіпр, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Угорщина, Хорватія, Швеція.

Крім того, автоматично у фінал потрапила Україна, яку представляє гурт O.Torvald (на правах господаря) та країни “Великої п’ятірки” конкурсу – Велика Британія, Італія, Іспанія, Франція та Німеччина.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна