Стали відомі всі учасники фіналу “Євробачення-2017”

 

У другому півфіналі пісенного конкурсу “Євробачення-2017”, який відбувся у Києві ввечері 11 травня, визначилися останні 10 виконавців, які пройшли до фіналу.

До десятки переможців за результатами голосування глядачів і журі увійшли:

  • Болгарія, Крістіан Костов — Beautiful Mess
  • Білорусь, NaviBand — Historyja Majho Zyccia
  • Хорватія, Жак Худеков — My Friend
  • Угорщина, Йожеф Папаї — Origo
  • Данія, Аня Ніссен — WhereIAm
  • Ізраїль, Імрі Зів — I Feel Alive
  • Румунія, Іллінка та Алекс Флореа — YodelIt!
  • Норвегія, гурт JOWST — Grab the Moment
  • Нідерланди, гурт O’G3NE — LightsAndShadows
  • Австрія, Натан Трент – Running on Air

Не потрапили у фінал виконавці із Сербії, Македонії, Мальти, Ірландії, Сан-Марино, Швейцарії, Литви, Естонії.

Як повідомляла “Новинарня“, перша десятка фіналістів визначилася в результаті першого півфіналу 9 травня: це представники Австралії, Азербайджану, Бельгії, Вірменії, Греції, Кіпру, Молдови, Польщі, Португалії та Швеції.

Артисти з Албанії, Грузії, Ісландії, Латвії, Словенії, Фінляндії, Чехії та Чорногорії після першого півфіналу залишили конкурс.

Крім того, автоматично у фінал потрапив український гурт O.Torvald (на правах господаря) та представники країн “Великої п’ятірки” конкурсу – Великої Британії, Італії, Іспанії, Франції та Німеччини.

Фінал “Євробачення-2017” відбудеться в суботу, 13 травня.

 

Голосування під час пісенного конкурсу “Євробачення” проходить у два етапи. На першому етапі, за день до прямого ефіру півфіналів чи фіналу, під час другої генеральної репетиції, голосують професійні національні журі від кожної країни – учасниці конкурсу.  В Україні в журі-2017 входять поет-пісняр Юрій Рибчинський, представниця України на дитячому “Євробачення-2013” Софія Тарасова, продюсери Сергій Грачов та Яна Прядко, радіоведучий Сергій Гагарін.

На другому етапі під час прямого ефіру за виконавців голосують глядачі – за допомогою СМС-повідомлень або в офіційному мобільному додатку “Євробачення”.

У кожній країні пісня, яка отримала найбільшу кількість голосів, одержує максимальну оцінку “12”, наступна – “10”, третя – “8”, і далі за спаданням від “7” до “1”.

Читайте також:
Журналістів, які незаконно відвідували Крим, не пустять на Євробачення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна