П’ятьом учасникам сутичок у Дніпрі повідомили про підозру

 

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом учасникам сутичок у Дніпрі 9 травня. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«В рамках кримінального провадження, розпочатого щодо подій у Дніпрі під час проведення святкових заходів 9 травня, правоохоронними органами було затримано сімох осіб, причетних до організації та вчинення масових заворушень», – зауважила вона.

Сарган додала: «П’ятьом з них повідомлено про підозру у вчинення хуліганських дій, масових заворушень та спричиненні тілесних ушкоджень (ч.1 ст.294, ст.293 та ч.2 ст.350 КК України), також підготовлено повідомлення про підозру ще щодо трьох осіб».

Прес-секретар нагадала, що одному з підозрюваних вчора, 11 травня, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це боксер із Краматорська.
Сьогодні суд вирішить питання щодо обрання запобіжного заходу іншим затриманим.

«З однією особою укладено угоду про визнання винуватості, оскільки вказаний підозрюваний дав важливу інформацію та повністю співпрацює зі слідством», – зауважила Сарган.

За її словами, у кримінальному провадженні, відкритому за фактом подій у Дніпрі, «визнано потерпілими 10 осіб, допитано велику кількість свідків, проведено близько 20 обшуків, 19 впізнань осіб, слідчим шляхом встановлюються джерела фінансування та організатори злочину».

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу, виступивши на боці “тітушок”.
Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.
Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.
Як свідка у справі викликали організатора ходи “Опоблоку”, нардепа Олександра Вілкула.

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки. Голова Національної поліції Сергій Князєв призначив новим керівником ГУ НП в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Читайте також:
“День поразки”. Як 9 травня засвідчило провал реформи української поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна