Уряд продовжив надзвичайний стан в енергетиці до літа

 

Кабінет Міністрів продовжив ще на місяць дію надзвичайних заходів на ринку електричної енергії. Відповідне рішення було прийнято під час засідання уряду в четвер, 11 травня.

“Потрібно продовжувати надзвичайні заходи. Ми повинні приймати оперативні управлінські рішення, тому вони і називаються надзвичайні заходи”, – сказав прем’єр Володимир Гройсман.

Як інформувала “Новинарня“, надзвичайні заходи на ринку електроенергії діють з 17 лютого – початково вони були запроваджені Кабміном через “торгову блокаду ОРДЛО”, яка спричинила припинення поставок антрацитового вугілля з території Донецької та Луганської областей, не контрольованих українською владою.
У березні уряд продовжив НС ще на місяць, у квітні – ще.

На початку квітня чотири з шести “антрацитових” ТЕС в Україні припинили роботу.

Надзвичайний стан передбачає перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування (часткове розвантаження буде здійснюватися в п’ятницю й поновлення повної потужності в понеділок).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна