Футболіст Тимощук “засвітився” в Петербурзі з георгіївською стрічкою

 

Екс-капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук “засвітився” з георгіївською стрічкою. Це сталося під час урочистих заходів 9 травня в Санкт-Петербурзі, де Тимощук живе й працює.

За інформацією прес-служби пітерського ФК “Зеніт”, з нагоди 72-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні футболісти і тренерський штаб клубу поклали квіти до монументу “Мати-Батьківщина” на Піскарьовському меморіальному кладовищі, передає “Волинь Post”.

Судячи з фото, Тимощук не почепив георгіївську стрічку на одяг, як деякі інші “зенітівці”, але ніс її в руках разом із квітами.

В Україні георгіївська (“колорадська”) стрічка стала символом російської окупації Криму і Донбасу.

Нагадаємо, у квітня мешканці Луцька підтримали петицію щодо позбавлення Тимощука звання почесного громадянина міста. Але депутати міськради не змогли прийняти відповідне рішення через брак голосів.

Як писала “Новинарня“, 37-річний Тимощук – рекордсмен за кількістю матчів у складі збірної України (144).
Протягом кар’єри гравця виступав як півзахисник за “Волинь”, донецький “Шахтар”, російський “Зеніт”, німецьку “Баварію”, казахстанський “Кайрат”.
Багаторазовий чемпіон України, Росії, Німеччини, володар Кубка чемпіонів УЄФА з “Баварією”, Кубка УЄФА і Суперкубка УЄФА – із “Зенітом”.
Після звільнення з алматинського клубу повернувся в Петербург та став у клубі помічником головного тренера Мірчі Луческу.

19 лютого 2017 року від кулі російського або “ДНРівського” снайпера під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки загинув молодший лейтенант ЗСУ Максим Гринчишин – брат екс-дружини Тимощука Надії Навроцької.
Тоді вона різко відгукнулася в соцмережі про Тимощука, з яким розлучилася після початку військової агресії РФ проти України.

“…Відчуття наче це якась паралельна реальність, наче я сплю і бачу кошмарний сон, де на своїй землі гинуть мій брат, мої друзі дитинства, мої земляки… А людина, з якою я розділила половину свого життя (Анатолій Тимощук), годує, можливо, вбивцю мого брата шавермою й хачапурі…” – написала Навроцька в соцмережі, маючи на увазі співпрацю екс-чоловіка з росіянами як представниками країни-окупанта.

Навроцька підтримала ініціативу щодо позбавлення Тимощука звання почесного громадянина Луцька.
Жінка, яка зараз живе в Мюнхені (у квартирі, придбаній під час виступів чоловіка за “Баварію”), поширила у “Фейсбуці” також допис агента Тимощука Віталія Юрченка: той розповів, як загиблий Максим Гринчишин, працюючи в Італії, пробував допомогти Анатолію перейти з донецького “Шахтаря” в “Мілан”. Натомість Тимощук поїхав у Петербург.
Як відомо, Гринчишин міг і надалі працювати ІТ-спеціалістом в Італії, але повернувся в Україну й пішов на контракт до Збройних сил.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна