ДПСУ пояснила, чому болгарського учасника Євробачення пустили в Україну після відвідання Криму

 

Держприкордонслужба не мала підстав не пускати в Україну представника Болгарії на “Євробаченні” Крістіана Костова, оскільки він не порушував правил перетину кордону України, коли відвідував Крим у червні 2014-го. Про це в коментарі УНІАН заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

“Спільно з СБУ ще працюємо і вивчаємо всі обставини. Але на даний момент можу сказати наступне. По-перше, ми діємо тільки в межах компетенції. На момент, коли він заїжджав (в Україну) у травні, в нас не було інформації, а також доручень від інших правоохоронців, які б вказували, що він можливо порушував законодавство України”, – сказав Слободян.

По-друге, за його словами, на момент, коли Костов, можливо, відвідував окупований півострів, він був ще неповнолітнім (йому було 14 років – “Н”) – тобто не міг особисто приймати рішень, а міг рухатися лише в супроводі дорослих.

“А по-третє, якщо вірити ЗМІ, він відвідував Крим у червні 2014 року, а законодавча норма, яка встановлювала відповідальність за відвідини окупованого Криму через закриті пункти пропуску, набрала чинності лише в листопаді 2014 року. Тобто на момент його відвідин Криму законодавчо це ще не було врегульовано. Закон, як відомо, зворотної сили не має”, – зазначив Олег Слободян.

Як писала “Новинарня“, раніше на відеохостингу YouTube було опубліковано запис виступу Крістіана Костова в дитячому центрі “Артек” у Криму. В анотації до відео стверджується, що виступ Костова на півострові відбувся 1 червня 2014 року, тобто через кілька місяців після анексії півострова Росією.

17-річний Костов – уродженець Москви й учасник російських телешоу – представляє Болгарію з піснею Beautiful Mess у другому півфіналі “Євробачення-2017”, який відбудеться в Києві 11 травня.

Читайте також:
Перший півфінал Євробачення: визначилася десятка кращих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна