Аваков пояснив штурм офісу “ОУНівців” наявністю в них гранатомета

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що для штурму офісу “Добровольчого руху Організації українських націоналістів” 9 травня були вагомі підстави. Про це він сказав на засіданні уряду 11 травня.

“На те були вагомі підстави. Вважаю, що ми прийняли вірне рішення…. В момент, коли там збирався натовп, поліцейські побачили, що у вікні офісу “ОУН” стоїть людина в камуфляжній масці, а на плечі в неї – гранатомет. Треба було приймати рішення, яке поліцейські й прийняли: зайти в приміщення і локалізувати цю проблему”, – розповів глава МВС.

За словами Авакова, в офісі ОУН було знайдено пустий тубус.

“Але ми не могли знати, чи він пустий, чи готується постріл. Нагадаю, що це було в центрі міста. Ми приймали рішення не допустити високого ризику зіткнень у столиці”, – додав він.

“Я цілком відкидаю будь-які інсинуації з боку ультрарадикалів і хочу сказати: маргінали і радикали не будуть панувати на наших вулицях”, – заявив також Аваков, додавши, що фото гранатомета буде оприлюднене.

Знімки було оприлюднено на сайті МВС.

“Є державна влада, вона, найчастіше, неідеальна, в обличчі поліцейських сил, але будемо намагатися, щоб все було гідно”, – зауважив глава МВС.

Читайте також:
“ОУНівця” Парфенкова, затриманого 9 травня, випустили під домашній арешт

Як відомо, у Києві під час масових акцій з нагоди 9 травня невелика група молодих людей із символікою “Добровольчого руху ОУН” розгорнула прапори на верхньому поверсі триповерхової будівлі на вулиці Мазепи, 6а, закликаючи не допустити акції проросійських сил. Будівлю оточили поліцейські, а близько 30 правоохоронців взяли приміщення штурмом. Націоналісти застосували фаєри, кидали з вікон фарбу, картоплю тощо.
Загалом було затримано 25 активістів, але всіх, крім одного, відпустили.

У зв’язку з цими подіями “ОУНівці” вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна