За 9 травня бойовики 70 разів обстріляли позиції ЗСУ, загинув український воїн

 

За минулу добу, 9 травня, російсько-окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще двоє отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів противник накривав позиції поблизу Верхньоторецького. З мінометів калібру 82-мм, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бив по опорних пунктах поблизу Авдіївки. По захисниках Троїцького та Новгородського гатив з мінометів 82 мм калібру, а гранатомети різних систем застосовував у районі Кам’янки. З озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї бойвики вели вогонь по позиціях ЗСУ неподалік Зайцевого. Оборонців Миронівського та Луганського обстрілювали з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів та протитанкових гранатометів незаконні збройні формування накривали вогнем морських піхотинців поблизу Павлополя та Широкиного. По морських піхотинцях в районі Водяного били з озброєння танку, мінометів 82 мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120-мм обстрілювали оборонців Лебединського та Новотроїцького, а по захисниках Мар’їнки били з 82 мм мінометів, озброєння БМП, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю застосовували під Чермаликом та Гнутовим, а автоматичні гранатомети – поблизу Старогнатівки. Зі стрілецької зброї обстріляли опорні пункти наших військ біля Гранітного та Богданівки. В районі Павлополя активізувались ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82-мм та великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь по позиціях поблизу Новотошківки. 82 мм міномети, протитанкові ракетні комплекси та гранатомети різних систем застосовували по опорних пунктах неподалік Кримського. Оборонців Новоолександрівки обстрілювали з зенітної установки ЗУ-23-2 та кулеметів великих калібрів, а по захисниках Новозванівки били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З автоматичних гранатометів противник відкривав вогонь у бік позицій українських військ поблизу Валуйського, а зі стрілецької зброї – біля Станиці Луганської.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь, зазначає прес-центр штабу АТО.

Читайте також:

Загиблі квітня: обличчя й історії 17 героїв, які поповнили справжній безсмертний полк України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна