СБУ затримала “афганця”, бойовика “ДНР”, втікача до Росії й контрактника ЗСУ в одній особі

 

На Донеччині затримали військовослужбовця-контрактника, який до того як приєднатися до Збройних сил України, воював на боці терористів. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними СБУ, чоловік свого часу служив у лавах Радянської армії в Афганістані, а в липні 2014 року приєднався до бойовиків “ДНР” під впливом проросійської пропаганди.

“Як артилерист брав участь у бойових діях поблизу населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ. У серпні 2014 року був поранений. Після виходу з лікарні бойовик повернувся до свого угруповання. Пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвиська “Терек” та “Урал”. Воював під Дебальцевим”, – зазначають в СБУ.

Навесні 2015 року чоловік нібито розчарувався в ідеях “Новоросії” та виїхав до Росії, де проживає його сестра. Щоб потрапити до РФ, він скористався посвідченням учасника “ополчення ДНР” за підписом Ігоря Стрєлкова (Гіркіна).

“Через скрутне фінансове становище навесні 2016 року бойовик вирішив повернутися в Україну та вступити до лав ЗСУ. Його було направлено до одного з підрозділів, що бере участь у проведенні антитерористичної операції, та затримано співробітниками Служби безпеки України”, – інформує прес-центр.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації). Затриманому повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
В армії США перевіряють рекрута із Франції,
який воював проти України на боці “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.