Автомобілі СММ ОБСЄ на Донбасі їздитимуть лише по асфальту й бетону

 

Патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ після підриву автомобіля СММ 23 квітня на міні їздитимутт тільки по дорогах з бетонним та асфальтовим покриттям. Про це заявив журналістам 10 травня перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

“Перш за все, інцидент 23 квітня – це не випадковість. Авто нашого патруля наїхало на боєприпас, ймовірно, міну, яка є зброєю невибіркової дії… Наразі ОБСЄ проводить власне розслідування, і воно вже почалося, його здійснює секретаріат ОБСЄ, а не Спеціальна моніторингова місія”, – сказав Хуг на прес-конференції, передає російський “Інтерфакс”.

За словами Хуга, голова ОБСЄ Себастьян Курц дав секретареві завдання провести зовнішню експертизу.

“Цей експеримент триває, місія продовжить виконувати свій мандат, але з певними обмеженнями. З великою часткою ймовірності ці обмеження будуть діяти доти, поки ми не побачимо, що сторони [конфлікту] зробили певні дії. Патрулювання на цьому етапі проводиться тільки на дорогах з бетонним, твердим покриттям. Розглядаються також додаткові заходи, і вони будуть втілені, якщо буде потрібно”, – заявив представник СММ.

Читайте також:
ЄС вимагає покарати винних у підриві авто ОБСЄ на Луганщині

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня внаслідок підриву на протитанковій міні автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території ОРЛО біля села Пришиб (неконтрольований урядом район Луганщини) один із членів місії загинув, ще двох доставлено до лікарні для обстеження.
Пізніше стало відомо, що загиблий – парамедик зі США, а поранення отримали громадяни Німеччини та Чехії.
СБУ розслідує цю подію як теракт. Власне розслідування веде також СММ ОБСЄ.

Читайте також:
Спецслужби РФ планували підірвати авто ОБСЄ не з американцем, а з росіянами, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна