За добу у сил АТО без втрат. Противник веде обстріли з житлових районів

 

Протягом минулої доби, 7 травня, жоден військовослужбовець ЗСУ на фронті не загинув і не дістав поранення. Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в понеділок.

Раніше штаб АТО інформував про те, що бойовики в неділю 65 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ.

За словами полковника Лисенка, різко загострилася обстановка на Луганському напрямку, у Новоайдарському й Попасянському районах, де бойовики активно застосовують важке озброєння.

“Противник повернувся до тактики масштабного застосування важкого озброєння на ключових ділянках фронту. Основні бойові дії розгорнулися після 18 години. По Кримському, Катеринівці, Новоолександрівці, Новозванівці та Троїцькому окупанти випустили близько 260 мін калібру 82 та 120 мм та артилерійських снарядів 122 і 152 мм”, – розповів речник МО.

Він заявив, що бойовики стріляють із заздалегідь підготовлених майданчиків у густонаселених житлових кварталах міст Центрально-Луганської агломерації, зокрема Алмазної.
У Попасній та сусідньому Троїцькому пошкоджено школу, кілька житлових будинків, лінію електропередач, згорів приватний автомобіль.

На Донецькому напрямку найбільш неспокійна обстановка залишається на Світлодарській дузі, що прилягає до Попаснянського району, у Верхньоторецькому, а також під Авдіївкою.

“На цих рубежах противник також активно застосовує 82-мм міномети і 122-мм гармати. Також трапляються ворожі провокації у інших місцях, зокрема під Горлівкою, у Зайцевому та Майорську, та в Донецькому аеропорту – Опитне та Піски”, – зазначив полковник Лисенко.

На Маріупольському напрямку у Красногорівці сталося два мінометних обстріли. Один раз бойовики порушили режим тиші у Новоселівці Другій. На ділянці фронту Павлопіль–Широкине обстановка незмінна. “Тут ворожі провокації тривають і вдень, і вночі, найбільша кількість обстрілів – у Водяному. Окупанти не застосовували важке озброєння, проте відкривали вогонь з бронетехніки”, – розповів речник Міноборони.

Читайте також:
Поранений на Савур-Могилі снайпер 95-ї бригади Валентин Ковальський
помер після 33 місяців боротьби за життя

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна