Біля Савур-могили прогриміли вибухи перед кортежем Захарченка. Але свято триває

 

На дорозі до меморіального комплексу “Савур-Могила” на непідконтрольній українському уряду території Донецької області 8 травня незадовго до проїзду ватажка “ДНР” Олександра Захарченка прогриміло кілька вибухів. Потерпілих внаслідок інциденту немає, повідомляє російська агенція РІА “Новости”.

Вибухи нібито сталися вранці на єдиній дорозі до меморіального комплексу біля міста Шахтарськ за кілька хвилин до того, як нею повинна була проїхати колона з журналістами. Цією ж дорогою мав рухатися кортеж Захарченка.

8 травня сепаратисти “ДНР” планували провести заходи біля меморіалу “Савур-Могила” на честь святкування 72-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. У заході мали взяти участь ватажок “ДНР” Олександр Захарченко, голова так званого “парламенту ДНР” Денис Пушилін, самопроголошені “міністри” й інші керівники угруповання “ДНР”.

“Офіційна версія вибуху – це теракт”, – заявив представник так званої адміністрації “глави ДНР”.

Сам Захарченко оголосив, що вибухів біло шість (за даними РІА “Новости” – два). Ватажок “ДНР” показав журналістам уламки вибухового пристрою.

Як передає сайт сепаратистів ДАН, для підриву були використані фугаси.

“Україна зробила нам «подарунок». Шість вибухових пристроїв спрацювало, один розмінували, два не вибухнули”, – сказав Захарченко.

ОНОВЛЕНО. Так званий “теракт” не скасував урочистостей на Савур-могилі. Як інформує ДАН, на території меморіального комплексу зібралося близько 15 тисяч осіб. Серед них керівники міністерств, зокрема провідники бойовиків. Для ветеранів організовано святковий концерт. Приїзд Захарченка очікується.

Раніше група “Інформаційний спротив” повідомляла, що в ОРДЛО поширюються чутки нібито з приводу підготовки терактів та атак українських диверсантів на непідконтрольні території у святкові дні травня.

Варто зазначити, що на стратегічній Савур-могилі в 2014 році тривали кровопролитні бої Збройних сил України з російськими окупантами і бойовиками.

Читайте також:
СБУ знає телефон Захарченка й отримала доступ до його розмов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна