Бойовики “Боко Харам” у Нігерії відпустили велику частину викрадених школярок

 

Воєнізоване ісламістське угруповання “Боко Харам” відпустило кілька десятків дівчат шкільного віку, захоплених на північному сході Нігерії три роки тому. Про це повідомив нігерійський уряд, передає BBC.

Дівчаток звільнили після переговорів бойовиків “Боко Харам” з урядом.

Всього бойовиками три роки тому було захоплено 276 школярок. До того як стало відомо про звільнення останньої групи, зниклими вважали 195.

Точна кількість звільнених поки не називається, але їх не менше 80.

Сайт Sahara Reporters повідомляє з посиланням на свої джерела, що дівчатка перебувають зараз у місті Банкі в штаті Борно, на сході країни, в очікуванні літака.
Їх повинні відвезти в безпечне місце і розпитати про те, що з ними сталося, після чого вони зможуть повернутися до своїх родин.

Як заявив у березні 2017 року президент Нігерії Мухаммаду Бухарі, уряд країни підтримує постійний контакт і веде переговори з бойовиками через посередників, домагаючись звільнення, тих хто залишається в полоні.

Терористи “Боко Харам” звільняють викрадених підлітків невеликими групами. У жовтні минулого року після переговорів з Червоним хрестом бойовики відпустили 21 дівчинку. Ще приблизно 50 дівчаткам вдалося втекти.
Судячи з їхніх розповідей, багатьох з викрадених дівчаток бойовики змусили прийняти іслам і вийти заміж за своїх викрадачів.

За сім років існування угруповання “Боко Харам” її бойовики викрали тисячі людей.
За даними уряду, за ці роки від рук бойовиків загинуло понад 30 тисяч осіб.

Читайте також:
Жовтень 2016: бойовики “Боко Харам” через 2,5 роки відпустили 21 викрадену школярку

Ісламісти з “Боко Харам” спалили село в Нігерії, щонайменше 86 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна